Woning in Zenderen

Inhoud

Woning: ca. 1550 m³

Oppervlakte

Bijgebouw: 114 m²
Souterrain: 114 m²

Villa Zenderen

Een villa in het landschap

Deze villa is ontworpen in een landelijke setting van groen en agrarisch landschap. Het ontwerp is in samenhang met de omgeving zorgvuldig vorm gegeven. Daar waar voorheen een boerderij heeft gestaan is thans in het kader van de 'rood voor rood'-regeling een ontwerp gemaakt dat voldoet aan de maximale grootte/inhoud die door de gemeente in het bestemmingsplan is opgenomen.

Het ontwerp kenmerkt zich door een gedeeld programma dat op de begane grond én in het souterrain is geplaatst. Zo is de woonkamer voorzien van een aan het uiteinde van het volume gesitueerde vide met uitzicht over het landschap. De slaapvertrekken zijn enerzijds in het souterrain gelegen dat hierdoor net boven maaiveld uitsteekt.